Tanulósarok

Szeptember hónap az iskolakezdés ideje minden korosztályú diák számára. Ahogy a szükséges tanszereket is már előbb beszerezzük, a tanulósarok kialakítását is érdemes időben elkezdeni.
A két legfontosabb bútordarab az íróasztal és a szék. Az iskolakezdő hat éves gyermeknek is célszerű felnőtt méretű berendezést vásárolni, hiszen hosszú távra kell gondolkodnunk. Az asztal kényelmes magassága általában 70-73 cm között mozog. Figyeljünk arra, hogy stabilan álljon, és az asztallapon elegendő üres felület maradjon a tanuláshoz – ez legalább 55-60 cm mélységet jelent. Ha felépítmény is kerül rá, annak méretét adjuk hozzá a mélységhez. Az asztal lapja ne legyen átlátszó, mert az zavarja a koncentrálást. Mivel manapság a számítógép már szerves része a tanulásnak, asztali PC esetén legyen külön helye a gépnek, a monitornak és a billentyűzetnek is.
Az asztalt úgy helyezzük el, hogy kapjon természetes megvilágítást, azaz az ablak közelében, lehetőség szerint arra merőlegesen, hogy a kinti látvány ne vonja el a tanuló figyelmét. Szükséges kiegészítő az asztali lámpa. A megvilágításnál figyelni kell arra, hogy jobb kezes diák esetén balról, balkezesnél pedig jobbról érkezzen a fény.
Az ideális munkaszék állítható magasságú, az ülőke és a háttámla felülete is kárpitozott, lehetőség szerint karfával és görgőkkel, hogy minél kényelmesebb és ergonomikusabb legyen.
A tanulósarokhoz szükséges még polcos szekrény a könyveknek, füzeteknek, valamint fiókos tároló az írószereknek és egyéb kellékeknek. Ha parkettázott a szoba, a szék alá akkor is tegyünk egy kisebb szőnyeget, mert komfortosabb érzést biztosít a lábnak.
Kérje lakberendező segítségét a szép, kényelmes és funkcionális tanulósarok kialakításához!

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük