Húsvéti kosár másképp

Ismét húsvétra készülődünk. A hímes tojásoknak megfelelő „fészek” jár, ami illik a klasszikus stílushoz. A szimpla füles kosár helyett azonban keressünk valami egyedi darabot, ami a dekoráció éke lehet.
A rézből/ezüstből készült antik gyümölcsös tál például tökéletesen megfelel a célnak. Ha valódi füvet akarunk tenni bele, előtte béleljük ki egy darab vastag papírral. Elég öblös ahhoz, hogy a tojások gond nélkül megüljenek benne.
Az üveg bólés tál – mérettől függően – szintén jó választás. Ha metszett-, vagy ólomüvegből készült, plusz ragyogást kölcsönöz majd a dekoráció részeként.
A talpas porcelán tortatál elegáns megoldás. Általában keskeny pereme van csak, így a tojások legurulását meg kell akadályozni. Ha nem teszünk alájuk (mű)füvet, bástyázzuk körbe őket például virágfejekkel, de akár a kerek kalács közepére is felhalmozhatjuk a hímes tojásokat.
Rusztikusabb, vagy vintage stílushoz jó megoldás egy nagyobb csatos befőttes üveg használata. Csak töltsük meg kedvünk szerint. A kicsi színes vödör, fatál és virágcserép (akár festve is) szintén illik ebbe a környezetbe.
Ha csak füles kosár van otthon, azt is egyedivé tehetjük. Fessük be a kosarat arany, vagy ezüst színre, díszítsük egy színben hozzá illő nagy selyem masnival és fessük be a tojásokat is csillogó festékkel. Természetesebb megoldás, ha az egész kosarat beborítjuk mohával, ami olyan hatást kelt majd, mintha a szabadban rejtettük volna el a tojásokat.
Számos más otthoni tárgyból is lehet tojás-fészket készíteni. Kérje lakberendező segítségét a klasszikus stílushoz illő központi dekorációs elem megtervezéséhez.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük