Maradék laminált padló ötletek

Nyáron sokan újítják fel házukat, lakásukat. A munkálatok végeztével sok szép és értékes anyag marad meg, melyet rendszerint eltesznek az esetleges későbbi javításokhoz. Azonban ezek még felhasználhatók másra is. A maradék falfesték, tapéta és csempe hasznosítására sok ötletet találunk a csináld magad weboldalakon. De mihez kezdjünk az egy-két doboz laminált, vagy fa padló lappal?
Nagyobb mennyiségnél készíthetünk belőle fejtámlát az ágyunkhoz. A klikkes rendszerű lapokat illesszük össze, vízszintesen erősítsük a falra. A szélső sornál vágjuk le a kiálló csap részt. Körbe keretezhetjük léccel, vagy akár fém kerettel is, de az is elég, ha az oldalait lefestjük azonos színre.
Készítsünk belőle előszobai fogas-falat. Itt függőlegesen rögzítsük a falhoz a lapokat. Pár akasztó és egy kalaptartó polc felcsavarozása után kész is van. Ha kissé eltérő látványt szeretnénk, le is festhetjük, akár laponként más színre. A keskenyebbeket rakhatjuk például halszálka mintában.
Egy megunt asztalt is feldobhatunk a laminált lapokkal. Ragasszuk az asztal lapjához, vágjuk őket méretre, az oldalait fessük, vagy élfóliázzuk le. Fontos, hogy szorosan illeszkedjenek egymáshoz a deszkák. A régi típusú üveglapos dohányzóasztalból emeljük ki az üveget és annak helyére, méretre vágva könnyedén beilleszthetők a laminált lapok.
Amennyiben csak kevés lapunk maradt, készíthetünk belőle képkeretet. Daraboljuk fel 45 fokban, illesszük össze a darabokat, majd rögzítsük. Mivel az egyik oldala hornyolt, könnyen beilleszthető a kívánt kép, vagy tükör a keretbe. Egy rövidebb maradékból készülhet feliratos felakasztható dísz is. Fessük fel rá a kedvenc szavunkat (pl.: Home, Welcome, Beach), fúrjunk két lyukat a tetejéhez közel, majd fűzzünk bele szalagot, vagy kötelet. Mutatós ajtódísz lehet belőle.
A fentieken kívül számos más felhasználási mód létezik még. Kérje lakberendező ötleteit az Ön otthonához illő megoldásokhoz.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük