Fekete virágok

Egyre kedveltebb szín a lakberendezésben a fekete. Sokan vágnak bele bátran és festik/tapétázzák feketére a falakat, vásárolnak nagyobb bútorokat. Aki nem akarja ennyire hangsúlyossá tenni ezt a színt, használja a kiegészítőkön (párnák, vázák, gyertyák, képkeretek, stb.), vagy olyan kisebb bútorokon és szőnyegeken, melyeket könnyű lecserélni. A vágott és cserepes virág dekoráció mindig beviszi a természetet az enteriőrökbe. Ahol a fekete a hangsúlyos szín és viszonylag monokróm maga a színpaletta is, nehezebb feladat a növények kiválasztása, hiszen az élénk színek nagyon elütnek a koncepciótól.
Ilyen esetekben tökéletes megoldást nyújtanak a „fekete” virágok, melyek kevésbé ismertek és nehezebb is beszerezni őket. Bár a nevükben benne van a fekete, valójában egyik virág sem az, hanem általában a bordó és a lila színek egészen mély árnyalatai, melyek csak a többi növényhez képest tűnnek feketének.
A Queen of Night tulipán, melyet Alexandre Dumas regénye tett híressé, egy sima szirmú fajta, mely jól mutat nagyobb csokorban. Az úgynevezett papagájtulipánok között is van fekete, ennek szirmai cakkozottak, szinte fodrosak.
A fekete kála jóval gyakoribb, sok virágboltban kapható. Tartós, nagyobb csokorban, de akár csak egy szál, önmagában is jól mutat.
A Fekete Mamba petúnia nem vágott virág, de zöld növények helyett kiválóan alkalmazható fekete enteriőrökben. Dúsan és hosszan virágzik, gondozása egyszerű. A virágszirmok bársonyosan puha tapintásúak.
Árvácskából több fajtának is fekete virága van (pl.: Atlas, Sorbet Black Delight, Fekete Szépség). Balkonládában, függesztett kosárban is jól érzi magát. Virágzási ideje hosszú. Az enteriőrhöz illő kaspóban csodásan mutat majd.
Aki semlegesebb látványra vágyik, annak tökéletes választás a Fekete Kígyószakáll. Hegyes, keskeny leveleivel a fűfélékre emlékeztet. Nyáron halványrózsaszín virágot hoz, melyekből később kékesfekete bogyók lesznek. Konténerben nevelhető.
Ezeken kívül még sok más virágfajta van, melyet a fekete jelzővel illethetünk (írisz, vérző szívvirág, búzavirág, stb.). Kérje lakberendező segítségét az Ön otthonához illő fajták kiválasztásában.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük