Díszpárnák

A díszpárnák ideálisak egy szoba hangulatának kialakításához. Segítségükkel plusz színt vihetünk a térbe, hangsúlyozhatjuk a meglévő stíluselemeket, összhangot teremthetünk a berendezés darabjai között. Ha nem kapunk a boltban a pénztárcánknak, vagy az elképzeléseinknek megfelelő díszpárnát, készítsük el saját magunk a tökéletes darabokat. Így nem kell lecserélni a már meglévő unalmas, vagy oda nem illő párnákat sem, valamint könnyen átformálhatjuk a szoba összképét, például az évszakoknak, ünnepeknek megfelelően.
Használjunk gombokat a huzat díszítéséhez. Egy adott szín árnyalataiból, különböző méretekben összeválogatott készletből varrjunk ki mintát az egyszínű alapra. Ez lehet egy családtag nevének kezdőbetűje, egy közelgő ünnep motívuma, geometriai alakzatok, virágok, stb. Az előrajzolt mintát gyöngyökkel is kivarrhatjuk.
Ne dobjuk ki a régi kötött pulóvereket és kardigánokat! Vágjuk ketté az ujjak alatt, a vágott végét varrjuk össze. Az eredeti nyitott oldalán húzzuk bele a párnát. Ezt a szélét lezárhatjuk nagyobb gombokkal, vagy hozzá illő szalagokkal is, így könnyen cserélhető lesz.
Az egyszerű díszpárnára varrjunk fel a színvilághoz illő szalagokat. Kialakíthatunk mintákat is, de egyszerűen csak egymás mellé téve is jól mutatnak a keskenyebb-szélesebb csíkok. Csomagszerűen, masniként átkötve egy selyemsál is megfelel erre a célra. A szekrényben heverő régi csipketerítők remek klasszikus dekorációs elemek lehetnek. Csak pár helyen, lazán varrjuk hozzá a huzathoz, hogy mosás előtt könnyű legyen őket eltávolítani. A filcből kivágott formákat nem feltétlenül kell varrni, ragasztóval is könnyen odaerősíthetjük a huzathoz, hiszen a szélük nem foszlik.
A nagymama rég nem használt brossai közül tűzzünk fel néhányat a párnák egyik sarkába. Csillogásukkal igazán antik és elegáns látványt nyújtanak majd. Emellett felhasználhatjuk a nyakláncokat, fülbevalókat, övcsatokat is.
További kreatív ötletekhez kérje lakberendező segítségét.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük