Archívum

Szt. Patrik-fa

Új dekorációs ötlet hódít: a karácsonyfa mintájára feldíszített műfenyő Szent Patrik napra

Facebook

Ajtódíszek 8.

Ajtódíszek Szent Patrik napra – akár saját kezűleg is

Facebook

Ehető dekoráció 7.

Ehető dekorációk Szent Patrik napra

Facebook

Kültéri Szt. Patrik napi dekor

Saját kezűleg elkészíthető kültéri dekorációs ötletek Szent Patrik napra

Facebook

Szt. Patrik napi dekor

Saját kezűleg elkészíthető dekorációs ötletek Szent Patrik napra

Facebook

Ír zöldek

Szent Patrik napi zöldek

Facebook

Régi képeslapok 12.

Szent Patrik nap régi képeslapokon

Facebook

Szent Patrik nap

Szent Patrik napját március 17-én ünneplik a katolikus vallású írek. A sziget védőszentjéről szól ez a szokás, aki a legenda szerint az összes kígyót kiűzte a Smaragd Szigetről. Mára nagy teret hódított az Amerikai Egyesült Államokban is, köszönhetően az 1880-as években kivándorolt íreknek. Ott igazi örömünnep lett belőle, mely a tavasz beköszöntét is jelzi. Ezen a napon hagyományosan zöld ruhákba öltöznek az emberek. Jelképei közé tartozik a háromlevelű lóhere, a zöld ruhás manó és az arannyal teli üst. A jókívánságokat tartalmazó képeslapok küldése erre az ünnepnapra is jellemző.
Ugyan hazánkban a fentieknek még nincs hagyománya, de ha szeretnénk extra alkalmat teremteni egy partira vagy vacsorára a barátainkkal, átvehetjük a dekorációs ötleteket.
Mivel a zöld az ünnep színe, legkönnyebben ezzel utalhatunk a különleges alkalomra. A büféasztalt és a vacsoraasztalt egyaránt dekorálhatjuk ennek megfelelően. Terítsünk meg egyszínű zöld abrosszal. Az ültető kártyákra, poharakra ragasszunk lóherés matricákat. Desszertnek süssünk piskótából lóhere alakúra vágott tortát, melyet zöld marcipánnal borítsunk. A szendvicsekre helyezzünk egész petrezselyem leveleket, de uborkából formázhatunk rájuk lóherét is. A muffinok, vagy kisebb sütemények tetejét díszíthetjük ehető zöld csillámporral. Zöld szalvétát és szívószálat bárhol vásárolhatunk.
A lakás díszítésére is fordítsunk gondot: a székekre és díszpárnákra kössünk zöld tüllből, vagy organzából masnikat. Zöld-fehér mintás csomagolópapírokból vagy textilmaradékokból készítsünk girlandot a lépcsőkorlátra, a kandallópárkányra, vagy a függönyrudakra. Üveg vázákba tegyünk zöldes színű virágokat, például félig nyílt hortenziát, tulipánt, bambuszt. Fehér porcelán tálkákba tegyünk földet és ültessünk bele lóherét. Remek asztalközép lesz belőle. Üveg gyertyatartókat félig töltsünk meg zöld dekorkaviccsal és állítsunk bele fehér gyertyákat. A hangulatfény meghittséget ad a vacsoraasztalnak. A bejárati ajtóra akasszunk zöld, vagy zöld-fehér ajtódíszt, legyen az egyszerű koszorú, vagy lóhere alakú dísz. Kérjük meg vendégeinket, hogy ők is öltözzenek zöld ruhába.
Ha Önnek is megtetszett a lehetőség egy különleges partira, kérje stílustanácsadó segítségét a tökéletes Szent Patrik napi dekorációhoz.

Facebook