Natúr színek

A természetes, semleges színeket tekinthetjük a lakberendezés alapköveinek. Bár sokak szerint unalmasak és személytelenek, mégis nagyon sokoldalúan használhatók és szakértelemmel csodás enteriőrök hozhatók létre általuk.
A naturális színekhez tartozik többek között a bézs, drapp, tób, krémszín, a szürke világos árnyalatai, tojáshéj szín, homokszín, ekrü, a barna legvilágosabb árnyalatai, a csontszín, stb. Hideg és meleg tónusok vegyesen. A természet készen szállítja nekünk ezeket az árnyalatokat. Gondoljunk például a különféle kövekre, nyers lenvászonra, faanyagokra, szizálra.
A natúr színek nagyszerű hátteret biztosítanak az élénk színeknek. Az erős, meleg árnyalatokat visszafogják, tompítják, a hidegeket erősítik, kiemelik. Ha bizonytalanok vagyunk, milyen színeket szeretnénk látni otthonunkban, először fessük a falakat az egyik fenti árnyalatra, a nagyobb bútorokra válasszunk semleges színű szövetet, majd ezt az alapot dobjuk fel a nekünk tetsző élénk színekkel, például díszpárnákon, függönyön, dísztárgyakon behozva azokat. Ha megunjuk, így könnyű lecserélni egy másik színre, amíg ki nem tudjuk választani a nekünk legmegfelelőbbet.
A semleges színek nyugtatóan hatnak az emberre, pihentetik a szemet. Szinte bármilyen lakberendezési stílushoz illenek, biztos kézzel nyúlhatunk ehhez a színpalettához. Nagyon jól mutatnak például a francia vidéki, Gusztáv, vagy tengerparti stílussal. Még a meleg árnyalatok is tágítják a teret, mivel többnyire világos tónusokról van szó. Kicsit karakteresebb hatásért választhatunk sötétebb árnyalatokat is. A különféle textúrák kombinálásával izgalmasabbá tehetjük az összképet.
Bár biztonságos megoldásnak tartják a natúr színek használatát, nem könnyű úgy összeválogatni őket, hogy a végeredmény valóban szép legyen. Kérje lakberendező-színtanácsadó segítségét a berendezéshez.
Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük