Halloween

A Halloween egy ősi kelta hagyományból kialakult ünnep. Úgy tartják, hogy ezen az éjjelen a szellemek számára átjárható lesz az élők és holtak birodalma közti határ. Ebből a vallási hiedelemből lett a ma ismert vidám bolondozás. Elsősorban az angolszász országokban van nagy hagyománya, de napjainkra szinte az egész világon elterjedt.
A Halloween jelképei közé tartozik például a faragott töklámpás, fekete macska, boszorkány, denevér, szellem és álzalában minden, ami egyébként is ijesztő. Színei elsősorban a narancssárga, fekete és fehér. Bár nálunk a gyerekek cukorka-kéregetése nem honosodott meg, de itt is szerveznek jelmezes mulatságokat és feldíszítik a házakat.
Klasszikus stílusban berendezett otthonunkhoz is megtalálhatjuk a megfelelő Halloween díszítőelemeket. A töklámpásba vigyorgó arc helyett faragjunk hagyományos mintákat, vagy geometriai motívumokat. Mécseseket beletéve szép árnyékot vetnek majd a falra. Készítsünk narancssárga és fehér virágokból csokrot és állítsuk bele egy fekete selyempapírral vagy textillel becsomagolt vázába. Az asztalra tegyünk egy lapos tálat, tele dísztökökkel. Töltsünk meg néhány mutatós üvegedényt narancssága és fekete cukorkákkal. Helyezzünk mécsestartókat a kandallópárkányra, lépcsőfokok szélére, komód tetejére, stb. – hangulatvilágítással töltve meg ezzel az egész lakást. (A biztonságra mindig ügyeljünk!) Megfelelő színű kartonpapírból vágjunk ki pár Halloween jelképet és gyurmaragasztóval erősítsük fel a tükrök, ablakok, szekrényajtók sarkába. Ha vacsoravendégeket hívunk, a teríték is lehet különleges: válasszunk tányérokat a Halloween színei közül, akár kombinálva azokat. A sima fehér étkészlet is feldobható egy narancssárga szalvéta és fekete szalvétagyűrű kombinációval. Ültetőkártya helyett a vendégek neveit tartalmazó zászlócskát szúrjuk bele egy-egy piros almába és tegyük a tányérba. Az ajtódíszt is cseréljük le az ünnephez illőre.
Ha nincs ötlete az ízléses Halloween dekorációhoz, mely illene az Ön otthonába is, kérje lakberendező tanácsát a díszítéshez.
Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük