Tavasz

Nemsokára itt a tavasz. Otthonunkba is bevarázsolhatjuk az évszakra jellemző vidám színeket – akár egész évre is.
Ha szemügyre veszünk egy tavaszi virágoskertet, láthatjuk, hogy az élénkzöld rengeteg árnyalata adja a hátteret az első virágok rikító színeinek. Leggyakrabban a kankalin sárga, fukszia, fehér, rügyzöld, élénkpiros és égszínkék fordul elő. Ezek önmagukban is hatásosak a lakásban, hogyan lehet hát mindegyiket megjeleníteni az igazi tavaszi hangulatért?
A legjobb megoldás erre a fehér használata. Semleges háttérelemként tökéletesen összhangba lehet hozni vele a sok élénk színt. Fessük fehérre (vagy törtfehérre) a falakat, a nagyobb bútorokat is ilyen anyaggal húzzuk be, padlónak pedig válasszunk semleges világosat, ha a fehéret ide már túl soknak találjuk. Az ékszerszerű színeket pedig használjuk díszítésre és kiemelésre. Legyenek ragyogóak a díszpárnák, vázák, képek, szőnyegek. Ne feledkezzünk meg az igazi, tavaszt idéző virágokról sem! Akár vágott, akár cserepes virággal töltjük meg a lakást, a legfontosabb a szín és az illat. Ennek az enteriőrnek az előnye, hogy ha meguntuk az összeállítást vagy évszakonként változtatnánk azt, akkor nagyon könnyen meg tudjuk tenni a semleges háttér miatt.
Ha bátrabbak vagyunk, vagy hosszú távra kívánjuk ezt a hangulatot megőrizni, esetleg jobban követni a természetet, akkor mi is használhatjuk a zöldet összefogó színnek. Ne féljünk tőle, ami a kertben működik, az a lakásban is fog! Fessük meleg, friss zöld árnyalatúra a falakat, kárpitoztassunk be egy-két nagyobb bútort zöld, vagy zöld mintás szövettel. Ekkor a padlónak válasszunk melegebb, középbarna tónust, ami szimbolizálhatja akár a termőföldet is. Majd a színkavalkádot itt is a kiegészítőkön és a virágcsokrokon hívjuk életre. Egy ilyen helyiségbe belépve mindenkinek mosolyogni támad majd kedve.
Sokan félnek az élénk színektől, bizonytalanok azok használatával kapcsolatban, mikor az otthonukról van szó. De ha mégis kedvenc virágaink hangulatát szeretnénk látni minden nap, kérjük lakberendező segítségét a megfelelő összeállításhoz.

 
Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük