Montázs

Ha valaki lakberendezőt fogad fel, legtöbbször csak egy dologban biztos: mit szeretne érezni, amikor belép a kész lakásba. Nem biztos a színekben, bútorokban sem, csak látott valahol valamit, ami nagyon megtetszett neki. Az ÉRZÉS tetszett meg benne.
Ennek kifejezésében és jobb megértésében játszik nagy szerepet a lakberendezésben a montázskészítés. De mért ne tehetnénk meg ezt mi magunk is? Kétféle módon is hozzá láthatunk:
1. Számos olyan „tárgy” van a képzeletünkben, amiket mind szeretnénk viszontlátni a kész térben. Ilyenek például a textilek, festékminták, fotók bútorokról vagy lámpákról. Egyiknek a színe tetszik, másiknak a formája, harmadiknak a mintázata. Vagy épp pontosan azt/olyat akarunk mi is. Ezeket mind felerősíthetjük például egy A3-as kartonlapra. Összerendezhetjük és megnézhetjük, hogyan mutatnak majd együtt. Képet kaphatunk az egy térbe kerülő „mindenféléről”.
2. Egy bizonyos stílust vagy hangulatot akarunk megragadni. Itt már nem kell valódi lakberendezési tárgyakat, anyagokat használni. Bármi alkalmas, aminek megfelelő kisugárzása van. Az interneten is vadászhatunk képekre vagy kivághatjuk újságokból. Ezek ugyan ábrázolhatnak egy teljes enteriőrt, de akár csak egy virágcsokrot, plüssmackót, könyvborítót, stb. is. A végcél a HANGULAT.
Álljunk neki bátran, bármelyik variációnak. Amellett, hogy remek móka, alkalmas további ötletgyűjtésre és a rengeteg „ez tetszik” dolog rendszerezésére is.
 
Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük