Tárolás

Mindenkinek okozott már gondot a tárolás, a tároló helyek hiánya. Ha ez a jelenség állandósul és negatívan hat mindennapjainkra, érdemes végre tenni valamit a megoldásért.
Először is: rakjunk rendet! Ez ugyan közhely, de nagyon igaz. Mindent tegyünk a helyére, vagy legalábbis oda, ahol a helye lenne, ha beférne. Majd szánjunk rá pár estét vagy egy hétvégét, hogy szelektáljunk. Dobjunk ki, adjunk el, ajándékozzunk el mindent, amire már nincs szükségünk: ősrégi számlák, évek óta nem hordott ruhák, törött játékok, felhalmozódott nylon zacskók, stb. Ha csak ennyit is megteszünk, meglepődve tapasztalhatjuk, mennyi hely szabadul fel a házban, lakásban! Fiókok, polcok állnak majd üresen.
Ekkor nézhetünk további tárolóeszközök után. Ezek segítenek az összetartozó holmik egy helyen tartásában. Vonatkoztassunk el azonban az eredeti funkciótól, mert majdnem bármiből lehet mutatós tároló, amit még a szekrényajtó mögé sem kell elrejteni. Például egy kalapdobozban tarthatjuk a szortírozásra váró családi fotókat. Egy bögréből lehet tolltartó, szebb befőttesüvegbe tehetjük a sminkvattát, kaspóba tartalék fürdőszobai kellékeket, régi kekszes dobozba varróeszközöket, fedeles fűszeres üvegbe csavarokat/szögeket és még sorolhatnánk. Mindegyiket külön fel is díszíthetjük a stílusunknak megfelelően. Zárt, egyforma dobozok esetén célszerű felcímkézni őket, hogy kinyitás nélkül is lássuk, mit tartalmaznak.
Ha jó a kézügyességünk, magunk is varázsolhatunk egy cipősdobozból vagy hobbiboltos fadobozból csinos tárolót, némi festék és csomagolópapír segítségével. Ha nem, akkor készen is megvehetjük a különféle méretű, alakú és színű díszdobozokat, speciális tárolókat. A fiókokba tehetünk plusz tartót az apró tárgyaknak, például olyat, ami eredetileg nyakkendőknek vagy teafiltereknek készült. A gyerekek holmijait is könnyebb így szortírozni és rászoktatni őket a rendre, rendszerességre.
Van, hogy nagyobb a baj: például szekrényhiány, vagy amikor többen élnek kis helyen. Ilyen esetben kérhetjük lakberendező segítségét, aki megtervezi a méretre készülő tároló helyeket, átszervezi a teret a jobb kihasználás érdekében, testre szabja a szobákat a valós funkcióknak és a bennük élők igényeinek megfelelően.
Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük