Amerikai vidéki stílus

Az amerikai vidéki stílusnak sok arca van: farmházak shaker gyökerekkel, tengerparti nyaralók, a déli államok viktoriánus házai, hegyvidéki rönkházak, stb. Vannak azonban olyan közös jellemzőik, melyeket felhasználva megidézhetjük ezek hangulatát.
A házakban a konyha általában egy légtérben van az étkezővel és a nappalival, konyhaszigettel elválasztva. A terek tágasak és átláthatók, a belmagasság viszonylag nagy. Gyakori elem a látható gerendázat és a kandalló. Többszintes háznál az emeleten találhatók a hálók és a fürdők, míg a földszinten a közösségi terek, a vendégmosdó, és a dolgozó szoba. Garázs és/vagy kocsi beálló, elő- és hátsó kert, valamint veranda tartozik a házhoz.
A berendezéshez a természetes anyagok adják meg az alapot: keményfa padló, festett falak, fából készült és fonott bútorok, pamut és zsákvászon textilek, tengerifű és rongyszőnyeg, állatbőrök. A dísztárgyak, kiegészítők gyakran antik darabok, eredeti állapotukban. Lehetnek fémműves termékek (pl. cégtábla, tejeskanna), kézzel készült tárgyak (faragott doboz, ágytakaró), de a természet kincsei is (kagylók, uszadék fa).
Jellemző a nemzeti zászló, mint motívum és színeinek (piros, kék, fehér) felhasználása dekorációs elemként. Ez elég kontrasztos, határozott látványt nyújt, melyet a barna és a bézs árnyalatai oldhatnak. Gyakori kiegészítő szín a fekete. Szintén a zászló az alapja a csíkos és csillagos mintáknak. Az egyedi, kézzel készült, sokszor öröklött tárgyak nagy szerepet játszanak. Jellegzetesek például a patchwork és steppelt takarók, párnák.
A vidékies hangulatot erősítik a létrahátú és a Windsor székek, a hintaszékek, a faburkolatos falak, a puha párnázatú kanapék, az újrahasznosított tárgyak, a természet közeliség.
Kérje lakberendező segítségét a hangulatos country stílus megvalósításához.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük