Alagsor

Az alagsor gyakran olyan kihasználatlan terület, melynek okos átalakításával növelhetjük házunk értékét és kényelmes, hasznos életteret hozhatunk létre. Ehhez csupán néhány fontos szempontot kell figyelembe vennünk.
A legegyszerűbb és legkevesebb átalakítást igénylő használati mód a garázs, borospince, lomtár ide költöztetése. Ha azonban ennél jóval többre vágyunk, akkor lehet az alagsorból játszószoba, vendég háló, dolgozó szoba, barkács/kézműves műhely, mosókonyha, edzőterem, stb. Nagyobb alapterület esetén ezek közül több is elférhet.
Mivel az ilyen helyiségek nagy része a föld szintje alatt van, elsősorban a szigetelést kell profi módon megoldani. Nem csak a megfelelő hőmérséklet biztosítása fontos, hanem a talajnedvesség elleni védelem is. Ezt minden esetben bízzuk szakemberekre. A második legfontosabb kérdés a megvilágítás. Építsünk be több kisebb ablakot, hogy biztosítsuk a természetes fényt. Emellett azonban szükség lesz nagyobb mennyiségű mesterséges világításra is. Nagy valószínűséggel az átlagosnál alacsonyabb a belmagasság, így a legpraktikusabb megoldás a spotlámpa és LED-világítás. A fűtés kiépítését még a munkálatok kezdetén meg kell tervezni. Több helyiségnél jól gondoljuk át, hova kerüljenek a fűtőtestek. Az alagsorba vezető lépcsőnek is ugyanolyan biztonságosnak kell lennie, mint a ház többi részében lévőknek. A padló burkolásánál olyan anyagot használjunk, mely jól bírja az esetleges párásságot is. A falakat és a mennyezetet fessük világos színűre és válasszunk alacsonyabb bútorokat, hogy növeljük a térérzetet.
Önnél is kiépítésre vár egy nagy terület az alagsorban, de nem tudja, hogyan lehetne a legjobban hasznosítani? Kérje lakberendező segítségét a tervezéshez és berendezéshez.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük