Valentin nap

Február 14-én világszerte a Valentin napot ünneplik. Ez a szerelem, szeretet napja. Eredete nem tisztázott. A madarak párosodási időszaka február közepén kezdődik, talán ez a megfigyelés vezethetett az ünnep kialakulásához. Hagyományosan a szerelmet kötjük ehhez a naphoz, de nem csak párunknak, hanem családtagjainknak és barátainknak is szerezhetünk kellemes meglepetést.
Hagyományos díszítő motívumai a rózsa, szív, Ámor, nyíl és galamb. Megszokott színei a piros és a rózsaszín összes árnyalata. Ne csak romantikus vacsorát, hanem teljes átfogó lakásdekorációt készítsünk erre a napra! A bejárati ajtóra kerüljön szív alakú ajtódísz, például vörös rózsákból vagy rózsaszín krepp-papír virágokból. A kandallópárkányra tegyünk mécseseket, színes gyertyákat, szívekből álló girlandokat, vagy puttó szobrokat. A hálószobában lecserélhetjük az ágytakarót, díszpárnahuzatokat vörösre, a lámpabúrákat díszíthetjük boával, a párnákra szórhatunk virágszirmokat és a padlóra kirakhatunk egy szívet mécsesekből. A fürdőben szintén mécsesekkel rakjuk ki a kád, vagy a polcok peremét. Tegyünk ki piros színű, vagy piros szegélyes törölközőket. A kád vizébe öntsünk rózsaillatú habfürdőt. A vacsoraasztalt a gyertyák mellett díszíthetjük piros tányérokkal, melyet beilleszthetünk az egyéb színű, minden nap használt étkészletbe is. A vörös üvegből készült poharak és vörös damaszt szalvéták is nagyon dekoratívak. Egy csokor rózsa pedig bárhol jól mutat. Ha túl soknak érezzük a vörös színt, kombináljuk sok fehérrel, így csak egy-egy fontos motívum ötlik majd a szemünkbe. Kicsit kötetlenebb, fiatalosabb hangulathoz piros helyett alkalmazzuk a rózsaszín árnyalatait.
Ha meg akarja lepni szeretteit egy különleges Valentin napi hangulattal, kérje stílustanácsadó segítségét a dekorációhoz.
Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük