Hegyi kunyhó stílus

Hamarosan itt a síszezon, sokan utaznak a környező hegyekbe, hogy élvezzék a tél nyújtotta örömöket és sportolási lehetőségeket. A szállodák mellett népszerűek a bérelhető hegyi házikók is. Mindkét esetben jellegzetes hangulat és beltéri design fogad minket.
A felhasznált anyagok közül a fa és a terméskövek a leginkább meghatározóak. A fenyődeszkák és gerendák erősen csomós mintáját a lakkozás és pácolás még inkább kiemeli. Más fafajta esetén az erezettel tudunk játszani és látványos hatást elérni. A kőből rakott kandalló, vagy egy ily módon díszített főfal megadja az alaphangulatot. Színei a szürkétől a barnáig terjedő skálán mozognak. Vegyíthetjük is ezt a két végletet, így sokkal természetesebb és színesebb lehet a végeredmény.
A térnek a kárpitozott ülőbútorok adják meg a melegséget. A fával borított falak, gerendás tetőszerkezet és a hatalmas ablakok mellett kell ez a lágyság. A színpaletta általában meleg. A textilek legyenek vastagabbak, de puhák. Az egyszínű mellett a kockás minta is nagyon jól illeszkedik a hegyi kunyhó stílushoz. A díszpárnák és takarók kézműves jellegű mintája egy kis csavart visz az összhatásba. A szőrméből készült pléd és kisebb szőnyeg is a melegség érzetét kelti. A nagy bőrfotel a kandalló mellett kiváló olvasókuckó lesz. (Bioethanolos kandalló bármilyen típusú lakásba/házba elhelyezhető.) A konyhában/étkezőben a fa asztal köré tegyünk jellegzetes alpesi szív-támlás fa székeket, ha vidékiesebb hangulatra vágyunk. Elegánsabb megjelenéshez válasszunk inkább kárpitozott székeket. A terméskövet felhasználhatjuk a fürdőszoba burkolásához is.
Dekorációs elemnek kiváló az agancsokból készült csillár és falikarok, mű-trófeák, tájképek, gyertyák, kötött holmik, antik szerszámok és sílécek. Használjuk a stílusra jellemző színeket: barnák, meleg szürkék, meleg fehérek, meggypiros, sötétebb zöldek, bézs, sötétkék, krémszín. A patchwork ágytakaró és az otthoni papucs az ágy lábánál hívogató látvány lesz.
Kérje lakberendező segítségét, hogy ne csak a síutak alkalmával élvezhesse egy hegyi kunyhó hangulatát, hanem akár egész évben, a saját otthonában is.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük