Színfoltok használata

A semleges színekkel (feketék, fehérek, bézsek, barnák, szürkék, krémszínek) berendezett enteriőrben is szükségét érezhetjük egy kis színnek, ami felfrissíti, vidámabbá teszi a látványt. A lakberendezési elemek bármelyikét színessé tehetjük, sőt egyszerre akár több színt is használhatunk. Ezek lehetnek egymással harmonizáló, vagy egymást erősítő színek is. A kívánt hatás eléréséhez legyünk bátrak és ne a pasztellek, hanem a telített, erősebb árnyalatok közül válasszunk. Ezek a színes elemek magukra vonják majd a figyelmet, fókuszpontként funkcionálnak, ezért legyenek dekoratívak. Amit át kell gondolni: mennyire lesz költséges és/vagy időigényes ezek cseréje, ha változik az ízlésünk, vagy megunjuk a most kiválasztott színt.
A legkönnyebben és legolcsóbban cserélhető elemek például a díszpárnák, képek, vázák, ágytakaró, kisebb dísztárgyak, vágott virág. Nem okoz gondot egy új darab beszerzése, ha már más színre vágyunk. Az egész lakásban végigvihetjük segítségükkel a színfoltunkat, mégsem uralkodnak a helyiségeken.
A függönyök és szőnyegek már jóval nagyobb felületen jelenítik meg az erősebb színt, így ehhez bátrabbnak kell lenni. Cseréjük kicsit költségesebb és több utána járást is igényel. A színes lámpatestek nagyon mutatósak lehetnek, azonban drágábbak is a „szokványos” termékeknél.
Talán a legdekoratívabb megoldás a kárpitos bútorok kiemelése ezzel a módszerrel. Válasszunk klasszikus formájú, időtlen darabot, amire bármilyen szín illik majd. Nappaliban a kanapé és a fotelek, étkezőben a székek, hálóban a kárpitos fejtámla lehet a fókuszpont. Az átkárpitozást bármikor elvégzi egy szakember.
Időigényes és költséges a színes korpuszbútorok (könyvespolc, komód, éjjeliszekrény, konyhasziget, stb.) átfestése, ha meguntuk a mostani színt. Mégis érdemes ezt a megoldást választani, mert sokkal látványosabb lesz a végeredmény, mintha csak egyszerű kiegészítőkkel próbálnánk meg színt csempészni a helyiségbe. Régi darabok is új életre kelhetnek a festés által. Az igazán bátrak a beltéri ajtókat is átfestethetik a kiválasztott színre.
A fürdőszobai dekorcsempéhez és konyhai cseppfelfogóhoz, csak akkor válasszunk színes csempét, ha biztosak vagyunk benne, hogy ez hosszú távra szól. Nagy munkával és felfordulással jár ennek a cseréje. A színes háztartási gépek beállítása egy egyszínű konyhába, vagy fürdőszobába szintén látványos megoldás, ugyanakkor költséges is.
Kérje lakberendező segítségét az Ön otthonának megfelelő színfolt kiválasztásához és a megvalósításhoz.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük