A 2018-as év színe

A Pantone cég minden decemberben kihirdeti a következő év színét, ami hatással van a lakberendezésre is. 2018-ban az év divatszíne a 18-3838 számú Ultra Violet, amit magyarul ultraibolyaként ismerünk.
Ha tudományosan nézzük, ez tulajdonképpen nem szín, hanem egy rövid hullámhossz tartomány, ami a látható fénytartományon kívül esik. A Pantone által megadott szín egy hűvös, élénk, közepesen sötét árnyalat, mely kékből tartalmaz többet. Nyugodtan használhatjuk nagyobb felületen is, de élénksége miatt semleges színekkel (fekete, fehér, barna, szürke, bézs) ellensúlyozzuk. Nem ételszín, így konyhában, étkezőben mértékkel, inkább csak a kiegészítőkön alkalmazzuk. Évek óta kedvelt színnek minősül, nem csak a lakberendezésben.
A lila szín a történelem során és a szimbolikában is mindig valamilyen különleges, titokzatos dolgot jelölt, vagy jelentett. Például a francia királyi házban a gyász színe volt. A mesék világában a varázslók, tündérek öltözékének kedvelt színe. A gyerekek körében is igen népszerű.
Kérje lakberendező segítségét, hogy otthonában stílusosan jelenjen meg a 2018-as év színe.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük