Konyhafelújítás egyszerűen

Egy konyha teljes körű felújítása a legköltségesebb munkálatok közé tartozik. Amikor új lakást veszünk, sokszor nem megfelelő a konyhabútor, ami vele jár. Nem csak az lehet a baj, hogy régi, hanem az is, ha nem tetszik a stílusa vagy a színe. Mit tegyünk, ha éppen nem engedhetjük meg magunknak a nagy kiadást, de mégis új konyhát szeretnénk?
Akkor a legkönnyebb a helyzetünk, ha a bútor fából készült. Ez könnyen átfesthető bármilyen színre. Előtte alaposan csiszoljuk le a felületet, majd az alapozó után jöhet a végleges festékréteg. Laminált vagy fóliázott bútorlaphoz is kapható olyan festék, amivel újjá varázsolhatók ezek a felületek is. Az egyszerű ajtókat feldobhatjuk díszlécek segítségével. Egy asztalos méretre vágja és helyére rakja az általunk kiválasztott léceket, majd ezeket lefesthetjük a bútor színére, de akár kontrasztos színre is. A fa ajtólapokat leszedhetjük és asztalossal marathatunk bele egy nekünk tetsző mintázatot. Ezek kicsit klasszikusabb hangulatot adnak a konyhának.
Leggyorsabban és legegyszerűbben a fogantyúk kicserélésével frissíthetjük fel a konyhabútorunkat. Célszerű azonos furattávolságú új fogantyúkat beszerezni. Nagy a választék szín, forma és anyag tekintetében is. Mintás porcelánbetétes vagy kovácsoltvas (jellegű) kiegészítőkkel vidékies hangulatot érhetünk el. Réz vagy fehér porcelán fogantyúkkal klasszikusabb a hatás.
Ha nincs lehetőségünk a csempét és a padlóburkolatot kicserélni, vegyünk színben passzoló szőnyeget ideiglenes megoldásként. A csapok kicserélése, új árnyékoló felszerelése az ablakra (pl. római roló), vagy dekoratív tároló eszközök beszerzése kisebb költséget jelent, de nagy változást hozhat. Igazán klasszikus és látványos összképet egy kisebb csillár felhelyezésével érhetünk el.
Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy a konyhánkban milyen változtatásokra van lehetőségünk, vagy az adott költségkeretünket a lehető legjobban szeretnénk kihasználni, konzultáljunk lakberendezővel az átalakítás előtt.
 
Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük