Karácsonyi dekorációból télit

Az ünnepek elmúltával a karácsonyi dekoráció ismét visszakerül a dobozokba. Az első pár napban szokatlan lehet az „üresség”, hiszen egy hónapig színekben és fényekben pompázott otthonunk. Néhány ügyes trükkel azonban könnyedén téli dekorációvá alakíthatjuk a karácsonyi díszítést, így egészen tavaszig megmaradhat a hangulat.
Elsőként vegyük ki a piros színt a palettából, mert ezzel asszociálunk leginkább az ünnepkörre. Semlegesebb színekkel dolgozzunk. A magyal és egyéb bogyós ágak helyett tegyünk egyszínű örökzöldeket a vázába. Kiegészítésként adjunk hozzá gyapot ágakat, vagy egyszerűen csak csupasz gallyakat.
A karácsonyi asztalközép helyett a cserepes mini tuják/fenyők jól mutatnak, egy kevés műhóval befújva. A tálakban a színes gömbdíszeket cseréljük le például fehérrel megfestett tobozokra. A fenyőgirlandokról vegyük le a fényfüzéreket és a karácsonyi gömböket, masnikat. Az ajtókoszorút cseréljük ki egy semlegesebb, egyszerűbb téli variációra. Ez készülhet tobozokból, borostyánból, fenyőágakból stb.
A szezonális mintájú takarók, párnahuzatok helyett a kockás flanel vagy a kötött darabok is télies hangulatot árasztanak. Itt akár a piros színt is megtarthatjuk, ha az egyébként is illik otthonunk hangulatához.
A fényfüzérektől sem kell még megválnunk. Például egy nagy üvegvázában, egy almával teli tálban, a kandallóban (amikor éppen nem működik), a függönykarnishoz rögzítve kellemes hangulatfényt szolgáltatnak a korán sötétedő időszakban. Ugyanez igaz a gyertyákra, mécsesekre is.
A piros mikulásvirágot cseréljük ki fehérre. Bármilyen műhavas dekoráció kint maradhat, ha a karácsonyi jellegétől megfosztjuk, azaz kevésbé csillogó és kevésbé színes kiegészítőket teszünk hozzá.
Kérje lakberendező segítségét otthonának dekorálásához is.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük