Ünnepi kültéri világítás

November közepén már elég korán sötétedik, így elkezdhetjük fényfüzérekkel feldíszíteni erkélyünket, házunkat, kertünket. Legegyszerűbb módszer, ha a fényfüzért kifeszítve felerősítjük a korlátra, ereszre, vagy körbe tekerjük vele a fákat, bokrokat, pergolát. Szép látványt fog nyújtani, de lehetünk kreatívabbak is.
Vásároljunk üveg, vagy műanyag ledes világító gömböket, különböző méretben. Ezek nagyon jól illenek például egy urna formájú virágtartóba és a madáritatóba. De elhelyezhetjük őket a kerti út mentén is. Magunk is készíthetünk ilyen gömböket régi lámpaburából. Tegyük bele a fényfüzért, a foglalatnál zárjuk le egy megfelelő méretű konzervdobozzal. Ez utóbbit használhatjuk talpnak, hogy könnyebben megálljon, de felfelé fordítva és egy nagyobb kampót beletekerve csinálhatunk belőle óriás karácsonyfadíszt is.
Használjuk fel a felakasztható vesszőkosarakat, melyekbe nyáron virágokat ültettünk. Béleljük ki először a fényfüzérrel úgy, hogy a réseken átbújtatjuk az izzók nagy részét. A tetejét fedjük be vattával, esetleg töltsük meg üveg gömbdíszekkel. Akasszuk a helyére, ahol nyáron is lógott. Hangulatos látvány lesz.
Akinek van embert, vagy állatot ábrázoló kőszobor a kertjében, azt is feldíszítheti fényfüzérrel. Formáljon belőle egy nagyobb gömböt, áthurkolva azt saját magán, hogy megtartsa a formát. Ezt rakja a szobor kezébe, vagy állat esetén a lábához, mintha azzal játszana.
Készítsünk mű jégcsapokat, amíg nincsenek igaziak. Vágjuk le néhány nylon harisnya szárait. Tömjük ki lazán vattával úgy, hogy a fényfüzért is folyamatosan közé helyezzük. A tetejét varrjuk össze pár öltéssel. Akasszuk fel a tető alá, a bejárati ajtó mellé, vagy a verandára, de lehetőség szerint esőtől védett helyre, mivel a vatta gyorsan megszívja magát vízzel.
Fontos, hogy a biztonság érdekében minden esetben csak kültéri, vízálló fényfüzéreket használjunk! Kérje lakberendező segítségét az ünnepi kivilágítás megtervezéséhez.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük