Vízparti stílus

A vízparti nyaraló hazánkban is gyakori vágyálom, nem csak a tenger mellett fekvő országokban. Sokaknak van kis háza valamelyik szép tavunknál vagy folyónknál. Ezek berendezése általában tükrözi a helyet, ahol állnak. Aki nem teheti meg, hogy vízparton vásároljon ingatlant, vagy csak egész évben ilyen környezetet szeretne, annak ez a hangulat visszaköszönhet a nagyvárosban is.
Erre legegyszerűbb és legnépszerűbb mód, ha olyan dísztárgyakat, anyagokat használunk, amik egy parton fellelhetők: hajókötél, evező, folyami kavics, vitorlásmodell stb. Ezekkel az egyértelmű tárgyakkal majdnem bármilyen helyiségből varázsolhatunk vízparti enteriőrt. Nem csak dísztárgyként alkalmazhatjuk őket, hanem rafináltabb módon is. Például a zuhanyzót mozaik helyett apró kaviccsal is burkolhatjuk, vagy a képek keretei készülhetnek nádból/uszadékfából, a dohányzóasztal helyére pedig kerülhet hajóláda.
Ha ennél sokkal finomabb módon kívánunk utalni a vízre, csak a hangulatát megragadva a partnak, akkor célszerű a színeket, textileket, anyagokat segítségül hívni:
A színek közül a fehér, homokszín, szürkék, vízkék, moszatzöld, vízzöld, tengerészkék és piros a leginkább kifejezőek. Kárpitnak, szőnyegnek, díszpárnának válasszunk csíkos anyagokat, melyek az előbbi színekből állnak össze, vagy természetes lenvásznat. Akár többfélét is vegyíthetünk. Beszerezhetünk egy-két fonott (fűzfa, rattan, bambusz) széket, kisasztalt is. A lépcsőkorlátot körbetekerhetjük kötéllel. A hajópadló és a festett faburkolat ideális választás.
Ha bizonytalanok vagyunk, vagy nincs elég ötletünk a változtatáshoz, forduljunk lakberendezőhöz, hogy az igazi nyugodt nyaralás élményét kapjuk lakásunkba.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük