Ősz

Ismét itt az ősz, kicsit hűvösebbre és esősebbre fordul az idő. A természet felkészül a téli időszakra, de előtte még színpompás látványt nyújt. Szinte mindenki szereti az őszi táj meleg, hívogató színeit. A növények levelei a zöld foltok mellett már a sárga, narancs, piros és barna ezerféle árnyalatában pompáznak. A gyümölcsök érett színei között megtaláljuk a bordót, sötétlilát, okkersárgát is. A puha avarszőnyegen jólesik a séta. Az ég kékje kissé szürkéssé válik, de az őszi napsütésben felragyognak az élénk színek.
Ezt az évszakot a legkönnyebb megjeleníteni otthonunkban. A telt, meleg színeket nem nehéz összehangolni és kuckóssá varázsolni a teret. Az élénkséget jól tompíthatjuk bézs vagy törtfehér falakkal, ami előtt nagy hangsúlyt kaphatnak a bútorok. Ha merészebb összhatásra vágyunk, akkor fessük a falakat mustársárgára, barnára vagy akár bordóra, mélylilára. Ekkor a bútorok lehetnek világosabbak, például kávébarna, szürke vagy sötétebb bézs színűek. Őszi enteriőrbe tökéletes választás a barna bőr kanapé, fapadló és a természetes fa bútorok. A textilek közül használjunk gyapjút, zseníliát, bársonyt, vastagabb szövött anyagokat. A minták közül a levél és a skótkockás motívum, damaszt- és kasmírminta nagyon jól illik ide. Kiegészítőként jól mutatnak a fonott kosarak, mázas kerámia vázák, kovácsoltvas vagy fa dísztárgyak az említett színekben. A vázákba tegyünk őszi virágokat (pl.: rózsa, liliom, gerbera) vagy bogyós (pl.: vadrózsa, madárbirs, berkenye), leveles ágakat. Az asztal közepére helyezzünk egy tálat tele gesztenyével, dióval. A szerencsésebbek begyújthatnak a kandallóba is, melynek fénye plusz melegséget ad otthonunknak. Központi megvilágítás helyett alkalmazzunk inkább asztali- és állólámpákat, hangulatvilágítást.
Ha egész évben ilyen barátságos légkört, otthonos hangulatot szeretne lakásában/házában, vegye igénybe lakberendező szakértelmét a megvalósításhoz.
Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük