Karácsony

A karácsony az év legszebb ünnepe. Minden ház és lakás díszbe öltözik. Ha a természet is kegyes hozzánk és hótakaróval fedi be az utcákat, kerteket, akkor igazán szikrázó látványban lehet részünk.
A karácsonyi dekoráció sokaknak okoz fejtörést minden évben. A divat folyamatosan változik, ha valaki követni akarja, az évente lecserélheti szinte a teljes díszkészletét. Azonban a klasszikus enteriőrhöz olyan időtálló, elegáns ünnepi díszítés illik, mely független a divat hóbortjaitól és mindig jól mutat.
Ízlés kérdése, hogy ki milyen színeket kedvel karácsonykor. Az a fontos, hogy a megfelelő érzéseket váltsa ki belőlünk és az alkalomhoz illő ragyogást adjon. Ne fukarkodjunk a díszek mennyiségével, jó dolog, ha minden eldugott sarokban várja valami meglepetés a vendégeket. Kezdjük a díszítést otthonunk külterével: az ajtóra kerüljön fel a koszorú vagy más ajtódísz. A házhoz vezető lépcső korlátjára kötözzünk örökzöld ágakat és kültéri izzósort. Ha meg tudjuk oldani, hangsúlyozzuk ki izzósorral a tető vonalát, az ajtó és ablakok keretét, a terasz széleit. Vegyünk ünnepi felirattal vagy figurával díszített lábtörlőt erre a hónapra.
Mivel az előszoba díszítése adja meg az első benyomást, így ezt ne hanyagoljuk el. A tükör fölé tegyünk girlandot, a lámpákról lógassunk le üveggömböket. A bejárati ajtó belső felére is kerülhet még egy koszorú. Bent az ablakpárkányokra helyezzünk díszcserepes mikulásvirágokat vagy világító ablakdíszeket. Az ablaküvegekre és a beltéri ajtók üvegeire ragasszunk hópehely alakú ablakmatricákat. A lépcsőkorlátokra idebent is kötözzünk díszekkel kombinált örökzöld girlandokat és fényfüzéreket. Ugyanígy díszíthetjük a függönykarnisokat is. Az adventi koszorú mellett minden asztalon jól mutatnak még további mécsesek vagy szaloncukrok egy üvegtálban. Ha van kandalló, annak párkányára tegyük a mikulás zoknikat, még ha nem is abba kerülnek az ajándékok. A csillárokról lógjanak gömbdíszek vagy magyal- és fagyöngy csokrok. Az ágakat, bogyókat, virágokat nyugodtan kombinálhatjuk a csillogó üvegdíszekkel és füzérekkel. Az egész látványnak a fény adja meg a lényegét: mécsesek, kandallótűz, izzósorok, világító díszek. Utóbbi kettőből válasszuk a meleg fehér fényt adókat.
Az otthon koronája ilyenkor a karácsonyfa. Bár a műfenyő sok munkától megkímél minket, az igazi fenyőfának nem csak a látványa szebb, de az illata is utánozhatatlan. Vegyünk földlabdás vagy cserepes változatot, amit az ünnepek után visszavihetünk, így nem pusztul el.
Ha klasszikusan elegáns karácsonyi dekorációt szeretne otthonába, kérje stílustanácsadó segítségét az ünnepek előtt.
Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük