Feng Shui – egészség

Ha gyakran szenvedünk valamilyen betegségben vagy a közérzetünkkel, életkedvünkkel kapcsolatban tapasztalunk negatív változásokat, érdemes Feng Shui alapon megnézni otthonunkat és a ruhatárunkat.
Az öt elem által ránk gyakorolt hatások az egészség életterületre is befolyással bírnak. Egy-egy elem túlzott használata ugyanúgy nem jó, mint amikor túl kevés van belőle. A Feng Shui lényege alapvetően is az egyensúly megteremtése és megtartása. Például a víz elem hiánya okozhat feledékenységet, túlzott jelenléte pedig érzelmi bizonytalanságot. Egy-egy szín visszavezethető természetesen az öt elem valamelyikére, így azoknak az eltúlzott alkalmazása vagy éppen hiánya szintén okozhat egészségügyi tüneteket. Például a piros hiánya okozhat bőrszárazságot, túltengése pedig türelmetlenséget, dühöt is. A hiányt pótolni az adott elemre jellemző színekkel, formákkal, anyagokkal vagy a Feng Shui tápláló körének megfelelő elemével tudjuk. A túltengést kiegyensúlyozni (ha nincs lehetőség arra, hogy egy részét eltávolítsuk) a Feng Shui gátló ill. ellenőrző körének megfelelő elemével tudjuk. Például túlzottan kevés fém elem esetén fekete-fehér mintákkal is segíthetünk, visszafogni pedig a tűz és a víz elem segítségével lehet. Mivel a Bágua térkép területei is egy-egy elemhez tartoznak, ezen területek részbeni vagy teljes hiánya is megmutatkozhat ilyen módon.
A Jin és a Jang minőség is befolyással bír életünkre. Általában mindenkiben megtalálhatók mindkét elemre jellemző vonások. Ha azonban valami miatt kibillen az egyensúly, akkor negatív egészségügyi hatásai is lehetnek. Túlzott Jin esetén például nyirkos bőr, depresszió, túlzott Jang esetén például stressz, székrekedés. Ezért az öltözködésünkre is figyeljünk oda (színek, minták, anyagok).
Érdemes figyelmet fordítani egyéb, az egészségünkre hatással lévő dolgokra, melyek nem feltétlenül tartoznak a Feng Shui témakörébe. Ilyen a vízér, a földsugárzás és az elektroszmog mértéke. Ha van rá lehetőségünk, ezeket is méressük be, különösen, ha hosszú távon (nyilvánvaló ok nélkül) feszültek vagyunk, rosszul alszunk, felébredve sokszor fáj valamilyen testrészünk. Ez utóbbit okozhatja például az is, ha a mennyezeti látszó gerenda azon testrész fölött halad át. Új ingatlan vásárlása előtt megéri utána nézni a fentieknek.
Hosszabb távon kialakuló és meglévő jelenségekről volt szó. Kérje Feng Shui-ban jártas lakberendező segítségét otthonának térelemzéséhez.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük