Húsvéti tojások

A húsvéti tojások festése nagyon régi hagyomány. Az ecsettel felvitt festékek mellett por alakú, vízben oldható, úgynevezett tojásfestékek is kaphatók. Legyünk azonban kreatívak! Klasszikus stílusú otthonunkat más megoldásokkal készült remekműveinkkel is díszíthetjük az ünnepre.
Használjunk selyemszalagokat, melyekből ragasztóval különböző irányú csíkokat illeszthetünk a tojás felületére, nem feltétlenül szükséges beborítani vele az egészet. Enyhe fényével a selyem eleganciát kölcsönöz a húsvéti tojásnak.
Választhatunk alapanyagnak csipkét is. Szélesebb vagy keskenyebb szalagokat, de akár egy kisebb méretű, kör alakú terítőt is felhasználhatunk. Utóbbit a tojás tetején összevarrjuk azonos színű cérnával. Szalagot is varrhatunk rá, így felakasztható lesz. Egészen pici gyöngyház gombokat is felragaszthatunk, tetszőleges mintában. Vintage stílushoz kiválóan illik.
Fényűzőbb hatás érhető el arany, vagy ezüst füstfóliával. A főtt tojás felületét vékonyan kenjük be decoupage ragasztóval, majd egy puha ecsettel óvatosan simítsuk rá a fóliát. Érdekesebb lesz a felület, ha az aranyozás nem egyenletes, hanem csak foltokban kerül rá. Előtte befesthetjük a tojást valamilyen élénkebb színre. A folyékony ragasztóból felrajzolt mintába szórhatunk apró gyöngyöket, vagy csillámport is, ha színesebb csillogásra vágyunk.
Ha inkább vásárolni szeretnénk a dekorációt és nem mi magunk elkészíteni, válasszunk üvegből, féldrágakőből, vagy porcelánból készült tojásokat, mert ezek illenek leginkább egy klasszikus enteriőrbe. A gyerekek kedvéért ne feledkezzünk meg a pasztell színű, tojás alakú cukorkákról sem, melyeket elegáns üveg tartóba helyezzünk, így az asztal díszévé is válnak majd.
Kérje stílustanácsadó segítségét az Ön otthonához leginkább illő húsvéti dekoráció elkészítéséhez. 
Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük