Kicsi előszoba

Az előszoba gyakran elhanyagolt hely a lakásban. Sokszor szűkös, hogy a lakás/ház többi helyisége megfelelő méretű lehessen. Bár vendégeink ezt látják meg először, így az első benyomást is ez adja, gyakran nem fordítunk rá kellő figyelmet. Inkább raktár, vagy átmeneti zóna, ami nem tűnik fontosnak. Hogyan tudjuk ezt a helyiséget is ragyogóvá tenni, mely tükrözi a stílusunkat?
Gondoljuk át, mi az, amire biztosan használni fogjuk: cipő és kabát felvétele indulás előtt, ill. levétele megérkezéskor, kulcsok és táskák lerakása, vizes esernyők tárolása, vendégek fogadása. Ehhez szükség lesz: ülőhelyre, fogasra, kisebb asztalra vagy szekrényre, esernyő tartóra, cipőtárolóra és strapabíró szőnyegre. Legfontosabb a jó helykihasználás. Nem mindig fér el itt egy beépített szekrény mely mindent elnyel. Mit tehetünk ilyenkor? A fogassal egybeépített előszobai pad tökéletes megoldás lehet. Az aljában, zárt ajtók mögött kapnak helyet a cipők. A fogasra kerülnek a kabátok, a felső kalaptartóra pedig a kalapok és sapkák. Kényelmesen, ülve vehetjük fel a cipőnket. A hátlapjára kerülhet a tükör is, ha máshol esetleg nincs helye. Célszerű egyedileg, méretre készíttetni, így a körülményekhez legjobban megfelelő bútorunk lesz. Egy esernyőtartó bármelyik sarokban elfér. A könnyen tisztítható szőnyeg biztosítja az átmenetet a kint és bent között. A kulcsok, pénzérmék, egyéb apróságok számára megfelelő egy fali polc is.
Ha van elegendő helyünk, hasznos bútordarab egy konzolasztal. Alatta elférnek az éppen használt cipők, az apróságokat le tudjuk rá tenni, mellette marad elég hely egy széknek és az esernyőknek is.
A cipőtartó szekrény megoldja a lerakóhely problémáját is, nem csak a cipők és az otthoni papucsok tárolását. A falra szerelt fogas elegendő kiegészítő lehet hozzá.
Hazánkban ritka az olyan ház kialakítás, ahol az előszoba nem is létezik, egyből a nappaliba vagy más központi helyiségbe érkezünk. Ha mégis ez lenne a helyzet, akkor se keseredjünk el: egy paravánnal megoldhatjuk, hogy a belépő mégis szeparált területre érkezzen meg otthonunkba. Egy álló fogas és egy beltéri lábtörlő segít a kabát és cipő elhelyezésében.
Az Ön előszobája is felfrissítésre szorul? Szeretne büszke lenni már otthona első pár négyzetméterére is? Kérje lakberendező segítségét az átalakításhoz.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük