Franciaerkély

A franciaerkély egy olyan plusz része a lakásnak, amit nehéz jól kihasználni. Még kilépni sem nagyon lehet rá, tulajdonképpen csak egy erkély korlát az ajtó (franciaablak) előtt.
Egyszerű megoldás cserepes virágokkal és balkonládákkal felöltöztetni ezt a részt, hogy meglegyen a kert illúziója. Ezt kibővíthetjük még egy, az ablak köré, a külső falra felerősített fa ráccsal. A kúszónövények szeretni fogják. Ezzel bekeretezzük az ablakot és még több zöldet csempészünk a látványba. A földre állított cserepeknél figyelni kell azok méretére, hogy be lehessen csukni tőlük az ablakot. Sokszor erre a kis helyre is csak egy méretre gyártott láda fér el.
Ha szép az idő, kényelmes olvasó sarkot is létrehozhatunk itt, a nyitott ablak mellett. Csak dobjunk le egy kényelmes párnát a földre, egy másikat támasszunk a keretnek. Hűvösebb napokon egészítsük ki ezt egy takaróval és egy csésze forró teával. Félig a szabadban, mégis kényelmesen tudunk belemélyedni kedvenc könyvünkbe.
Az otthoni munkát is kellemesebbé tehetjük azzal, ha egy kisebb asztalt és egy széket állítunk a nyitott ablak elé. Laptop használatához elegendő helyet nyerünk, miközben élvezhetjük a kilátást is.
Reggeli a szabadban. Legalábbis majdnem. Korlátra akasztható tálca és két szék segítségével romantikus reggeli kávézási helyszínt varázsolhatunk. Ne felejtsük el a ládákba ültetett virágokat sem.
Kérje lakberendező segítségét a hasonlóan problémás helyek jó kihasználásához!

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük