Húsvéti díszcsomagolás

A nagyobb húsvéti csokoládé tojások, csoki nyulak és csibék a hagyományos húsvéti kosárba kerülnek, mely a „megtalálása” után is lehet például asztalközép, vagy dísz a komódon, függetlenül attól, hogy egy-egy csokoládét már megkóstoltak. Az apróbb csoki tojások, drazsék, cukorkák általában kevésbé dekoratív zacskóban kaphatók, mely a felbontás után nem zárható vissza. Kreatív ötletekkel ezekből is dekorációt varázsolhatunk.
Válasszunk ki egy húsvéti mintás textilt. Egyszerű téglalap formájú darabból varrjunk kicsi zsákot, melynek száját össze lehet húzni egy belevarrt szalaggal. Hasonlóan egy tornazsákhoz. Ha csak egyszínű anyagunk van, filccel, vagy textilfestékkel rajzoljunk rá például egy nyulat. A nylon zacskóból öntsük át a cukorkákat ebbe. Sokkal könnyebben kezelhető és plusz meglepetés lesz, hogy vajon milyen édességet tartalmaz.
Egy menetes tetejű befőttes üveg tökéletes erre a célra. Fessük be egy alkalomhoz illő színnel, a tetejét pedig vonjuk be textillel. Dekorálhatjuk úgy is, hogy ragasztunk rá vattából nyúlfarkat, a tetőre pedig kartonból kivágott füleket.
Narancssárga vastagabb papírból készítsünk tölcséreket – egyszerűen tekerjük fel őket. A tetején megmaradó hosszabb részt hajtsuk vissza, mintha fedél lenne. Ezt a részt szúrjuk át és húzzunk keresztül a lyukon zöld krepp papírból, vagy vastag fonalból vágott szálakat, majd csomózzuk meg. Megtöltés után ragasszuk le a fedelet. Egész répakosarat összeállíthatunk belőle, melyben egy csoki nyuszi trónolhat.
Egyszerű barna papírzacskót összehajtott állapotban a nyílásánál vágjunk ki középen úgy, hogy íves V betűt formázzon a vágás. Megtöltés után közvetlenül a vágás alatt kössük össze egy szép szalaggal. Egyik oldalára ragasszunk vattából farkat. Máris kész a nyúl formájú tasak.
Eldobható fehér műanyag pohárra rajzoljunk filccel szemeket. Alá ragasszunk két, textilből kivágott kört, közéjük pedig kis rózsaszín vatta pamacsot. Filccel rajzoljuk meg a bajuszt a nyúl fej kiegészítéseként. A kartonból, vagy filcből kivágott füleket erősítsük a pohár pereméhez. Miután megtöltöttük édességgel zárjuk le egy éppen bele illő, felfordított befőttes üveg fedővel.
További ötletekhez kérje lakberendezője segítségét.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük