Nyár

Hamarosan beköszönt a nyár, az év legforróbb időszaka. Az iskolai szünet, a szabadságolások és az együtt töltött idő miatt nagyon sok embernek ez a kedvenc évszaka.
A nyár színei talán a legnehezebben meghatározhatók, főként, ha a lakásunkban szeretnénk megjeleníteni őket. Képzeljünk magunk elé egy meleg nyári napot, amikor a levegő vibrál a hőségtől, a kert teljes érettségében pompázik és a tárgyakat kifakította az erős napfény. Olyan színek tárulnak elénk, mint a lombzöld, fakó sárga, terrakotta, vízzöld, barackszín, törtfehér, világoskék. A természetes anyagok színei, mint például a lenvászon, kenderkötél, homok, uszadékfa, jól visszaadják az összképet. Az otthonunk berendezésénél ezt vegyük alapul.
Első megoldásként választhatunk természetes, natúr hátteret. Világosabb barna fapadló, esetleg szizál szőnyeg mellé használjunk meleg bézst, vagy homokszínt a falakra. A bútorokat kárpitozhatjuk egyszínű vagy csíkos vászon anyaggal. A színeket a díszpárnákon, függönyökön hozzuk be, nyári virágmintás anyagokkal. A képek közül a növényi nyomatok és tájképek tökéletesek. Mint mindig, a vágott virágok (rózsa, kardvirág, hortenzia, stb.) sem hiányozhatnak a vázákból.
A másik megoldás a színimádóknak szól: a falakra válasszuk ki az egyik kedves nyári színt. Közülük például a halványsárga vidámságot, a vízzöld nyugodtságot, a barackszín romantikus hangulatot ad. A nyári enteriőrhöz jól illik a mázas kerámia padlólap is, erre azonban fektessünk kisebb szőnyeget a nappaliban és az étkezőben. Hálószobában a parketta vagy szőnyeg jobb választás. A textilek esetében maradhatunk a lenvászonnál, de a nyomott virágmintás pamutszövet is jól mutat.
Ha egész évben a nyaralásaink hangulatára vágyunk az otthonunkban, kérjük lakberendező segítségét az elegáns megvalósításhoz.
Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük