Garnitúrák helyett

A hálószoba és a nappali bútorozásakor automatikusan felvetődik a garnitúra kérdése. Minden nagyobb bútorgyártó cégnél kapható egy-egy családból szinte az egész lakást lefedő bútorkészlet, azonos színnel, mintázattal, kárpittal. Ez biztonságos választást jelent az egységes látvány eléréséhez. Azonban merjünk kockáztatni és a tökéletesen passzoló darabok helyett válogassunk egymást kiegészítő és egymáshoz illő bútorokat. A klasszikus stílus ettől még nem veszik el!
A nappaliban a szekrények és asztalok tartoznak egy csoportba, a kárpitos bútorok (kanapé, fotel, puff) pedig egy másikba, általában ezek együtt alkotják a berendezést. Legyen változatosabb a textúra, ha a színek hasonlóak. Például egy bézs szövettel bevont kanapé mellé remekül illik egy pár barna bőr fotel. A fából készült sötét szekrényeket jól kiegészíti egy fekete fémből készült asztalka. Ha megtartunk minden ülőbútort szövettel bevontnak, legyen különböző, de egymás mellett kellemes összhangot adó színe a kanapénak és a foteleknek. Erre elegáns megoldás az inverz kárpitozás: a bútor vonalait emeljük ki egy elütő színű díszszegéssel. Ennek színét kapja a másik bútor, ahol a szegés az első alapszíne lesz.
A hálószobában sem kell feltétlenül megegyeznie a bútorok anyagának és színének. A fából készült ágy mellé állíthatunk például tükörrel borított éjjeliszekrényt, sőt, akár két teljesen különböző éjjeliszekrényt is a két oldalra. Az a fontos, hogy kiegészítsék egymást. A fésülködőasztalhoz kerülhet teljesen elütő színű szék, vagy ülőke. A gardróbszekrényt tervezhetjük a falhoz hasonló, vagy azzal azonos színűre, így beleolvad, ezzel egy karakteres ágy a középpontba kerülhet.
Ugyanezt az elvet alkalmazhatjuk az ebédlőasztal és a hozzá tartozó székek esetén is.
A fentiek lehetőséget nyújtanak a szeretteinktől örökölt, vagy a bolhapiacon vásárolt bútorok felhasználására is. A különböző anyagok, színek, textúrák izgalmas és egyedi látványt alkotnak. Kérje lakberendező segítségét a tökéletes összhang megteremtéséhez!

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük