Tél

Ismét tél van. A hó, a hideg, a jég időszaka. A kert és a természet azonban ekkor sem unalmas, ugyanúgy meríthetünk belőle ihletet.
A legtöbb növény és állat ilyenkor pihen. A színek mennyisége korlátozottabb és amiket látunk, azok is visszafogott tónusok. Olyan a táj, mint egy fehér bundába öltözött elegáns dáma. Jellemző téli színek a fekete, fehér, hideg szürkék és barnák, fenyőzöld, acélkék, hűvös piros, jégkék, ezüst.
Otthonunkban igazán fényűző légkört teremthetünk ezekkel a színekkel. Hűvösségüket ellensúlyozhatjuk a kandallóban lobogó tűzzel és sok mécsessel, gyertyával. Használjunk inkább hangulatfényeket az általános megvilágítás helyett (állólámpa, asztali lámpa, rejtett LED világítás). A kanapéra, fotelekre terítsünk prémes vagy polár anyagból készült takarókat. Az ezüstös keretű tükrök visszaverik a gyertyák fényét. A függönyöket készíttessük világos, egyszínű vagy magában mintás, selyemfényű anyagból. A falakon használjunk közép árnyalatú festéket, például acélkéket vagy szürkésbarnát, mely megteremti a hátteret a romantikus és elegáns hangulathoz. Dísztárgyak, kiegészítők vásárlásakor válasszuk az üvegből, csillogó fémes anyagból, kristályból készült darabokat. Egy-egy hűvös piros díszpárnával, festménnyel vagy vázával irányíthatjuk a vendégek tekintetét, fókuszpontokat hozhatunk létre. A fapadló, kárpitozott ülőbútor, kristálycsillár és sötét színű fából készült szekrény tökéletes választás a tél ihlette enteriőrbe. Frissességet ad a látványhoz a fehér használata, például a díszléceken, ajtókon, kandallópárkányon.
Óvatosan kell bánni ezekkel a színekkel, nehogy túlságosan rideg legyen a végeredmény. Elegáns téli otthon megteremtéséhez kérje lakberendező-színtanácsadó segítségét.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük