Étkező fala

Ha az ebédlő a konyhában, vagy a nappaliban kap helyet, sokan választják azt a megoldást, hogy az étkező asztal rövidebb oldalát egészen a falhoz tolják és a család így üli körbe. Ennek hátránya, hogy az a falrész könnyen bepiszkolódhat. Nem csak az esetlegesen kifröccsenő étel okozta foltok miatt, hanem a kisgyerekek kezeinek nyomán is.
Mosható tapéta felrakásával nem csak a könnyebb tisztán tarthatóság valósul meg, de színt és fókuszpontot is tudunk adni a helyiségnek. Tapéta boltokban rengeteg mosható tapéta közül választhatunk, általában a kifejezetten vizes helyiségbe szánt termékek közül. Ezzel a módszerrel az étkező a helyiség szerves része lesz, nem fog kényszermegoldásnak tűnni, hogy oda került az asztal.
A táblafesték használata ugyancsak könnyen tisztítható felületet ad, a fekete szín viszont már jóval hangsúlyosabbá teszi a területet. A gyerekeknek remek szórakozást is nyújt. Ha mágneses alapozóval kombináljuk, családi mini kiállítást is rendezhetünk ezen a felületen.
A fa fali panel igazán elegáns megoldás a problémára. Már előre gyártva, készen is kapható, de asztalos egyedileg is elkészítheti. Fára való festékkel és/vagy lakkal kezelve lemosható lesz a felülete. Az egész szobában végigvitt panelezés tökéletesen klasszikus hatást eredményez.
A természetes kőburkolat impregnálás után víz- és kosztaszító lesz. Létezik olyan ultra vékony (1,5-2 mm) kőfurnér lap, mely akár át is világítható. A kőtapéta is jó megoldás lehet. Mindegyik ragasztással rögzíthető. Utóbbi kettő hajlítható, tehát íves felületre is alkalmas.
Az egyszínű, festett falhoz jól mutat egy mintásra homokfúvott üveglap is, ahol a mintát a fal színe emeli ki. Természetesen ezt kissé bonyolultabb rögzíteni, de a gyártó cégek a felszerelését is vállalják. Egy nagy, keretezett tükröt is a falra akaszthatunk e célból.
Kérje lakberendező segítségét további ötletekhez és a hasonló problémák megoldásához.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük