Ásványok, féldrágakövek

A különböző kristályok, féldrágakövek, drágakövek mindig elbűvölték az embereket. Csillogásuk, élénk színeik, ritkaságuk vonzóvá teszi őket. Az ezotéria, a horoszkópok, a természetgyógyászat révén előtérbe kerülnek napjainkban is. A lakberendezés világába is betörtek, a feng-shui és a csillagjegy alapú térszemlélet révén.
A különféle kristályok csodás színei fényáteresztő és fényvisszaverő tulajdonságuk miatt teljesednek ki. Sokan szeretnek bele egy-egy ilyen színbe és választanák otthonukba falszínnek, vagy bútorok, kiegészítők színeinek. Azonban ezek a tárgyak – anyaguknak köszönhetően – teljesen másképp verik vissza a fényt, át pedig nem eresztik azt. Ezért nagyon nehéz a csodált féldrágakő színét visszaadni más felületeken. Legközelebb akkor járunk a tökéletes végeredményhez, ha a kristályt közvetlen fénytől messze, egy matt felületre helyezzük el, először egy világosra, majd egy sötétre. Így nézzük hozzá a színkártya mintákat és válasszuk ki azt, amelyik legközelebb áll a valós látványhoz.
A különféle ásványok sok helyen és nagy választékban kaphatók, mind méret, mind megmunkáltság tekintetében. Így könnyű féldrágakövekkel kialakítani a dekorációt, bár áruk viszonylag magas.
A polcra, dohányzó asztalra, kandallópárkányra helyezett dekoratív darabokon túl nyugodtan lehetünk kreatívak a felhasználásukkal. Például erős ragasztóval rögzítsünk kisebb féldrágaköveket a komód gomb fogantyújához, ezzel egyedivé téve annak megjelenését. Díszíthetünk velük tükröt, szalvéta gyűrűt, tároló dobozt, virágcserepet, függöny elkötőt, stb. Vásároljunk medálokat, amin már eleve rajta van a fém rögzítő karikával. A díszpárnákra varrva szép kiegészítőket alkothatunk.
Kérje lakberendező segítségét az Önhöz illő (akár ezoterikus) otthon kialakításához.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük