Konyhai dugaljak

Egyre nagyobb az igény egy konyha kialakítása során arra, hogy a munkapulthoz kapcsolódó konnektorok ne látszódjanak. A csodás csempék és a most divatos üveg hátfalak látványának tökéletes élvezete a fő szempont. Sokkal jobban mutatnak, ha nem bontja meg az egységet pár konnektor, még ha azok színben passzolnak is.
Elterjedt lehetőség a pultba süllyeszthető konnektor használata. Teteje használaton kívül teljesen belesimul a pultba. Egy nyomással kiengedhetjük, majd használat után visszazárhatjuk. Az alsó szekrény kialakításánál figyelembe kell venni, hogy helyre van szüksége a leereszkedéshez. Kapható kerek és négyszögletes keresztmetszetben, többféle színben és dugajszámú kivitelben.
Tehetjük a konnektorokat a felső konyhaszekrény aljára is. Szemből semmi nem látszódik majd belőlük. Egyedi készítésű konyhabútor esetén ezek be is süllyeszthetők a szekrénybe, így még tökéletesebb lesz az összhang.
Méretre készült konyhabútor esetén jóval több a lehetőség. Elrejthetjük a konnektorokat egy fiókba is, ahogy sok szállodai fürdőszobában is látható. Ennek hátránya, hogy a fiók addig kihúzva marad, amíg a konyhai eszköz használatban van, tehát kerülgetni kell. Ennél helytakarékosabb megoldás, ha egy ál fióklapot készíttetünk, melyet lehajtva férünk hozzá az alsó szekrénybe épített dugaljakhoz. Használaton kívül a bútor részének tűnik az ajtó. Ez konyhasziget esetén is jó megoldás.
A sarokba tehető konnektorsor a pult és a falsarok találkozásánál ugyan látható, de legalább a cseppfelfogó megvágása nélkül, ragasztással a helyére illeszthető. A megfelelő szín kiválasztásával valamennyire belesimul majd a látványba.
Kérje lakberendező segítségét konyhájának megtervezéséhez.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük