Szokatlan csúcsdíszek

A karácsonyfa feldíszítése mindig örömteli tevékenység. A munka végét és a fa megkoronázását a csúcsdísz felrakása jelenti. Ez általában egy csillag, angyalka, vagy üveg csúcsdísz. Azonban a dekoráció stílusához és a szoba színeihez alkalmazkodva más megoldás is szóba jöhet.
Egy hatalmas, dúsan megkötött masni jó kiegészítője a karácsonyfa díszeinek. Ha a két szára elég hosszú, körbe is vezethetjük a fa körül. Olyan lesz az összhatás, mintha maga a fa is a kibontásra váró ajándékok közé tartozna.
A téli időszakra jellemző állatfigurák is lehetnek csúcsdíszek. Ilyen például a bagoly, a kardinális pinty, a rénszarvas, a jegesmedve. Drót segítségével erősítsük fel. Ügyeljünk rá, hogy a figura ne legyen túl nehéz, nehogy lehúzza a középső gallyat.
A család nevének kezdőbetűje még meghittebbé teheti a karácsonyfát. Kemény habszivacsból, hungarocellből, vagy furnérlemezből vágassuk ki a betűt. Díszítsük kedvünk szerint festékkel, csomagoló papírral, szalagokkal, csillámporral, stb. Igazán családra szabott meglepetés lesz.
Egy fekete cilindert díszítsünk fel csillogó szalaggal, magyal ággal, vagy akár apró gömb díszekkel. Erősítsük a fa csúcsára, kicsit ferdén. A fa emlékeztetni fog a kertben épített hóemberre.
A fentihez hasonlóan egy nagyobb mikulás sapka is tökéletesen megfelel. Hintsük be arany csillámporral, miután felerősítettük a csúcsra. Ha fokozni akarjuk a hasonlóságot a Télapóval, a fa alá helyezzünk el két fekete csizmát úgy, hogy a száraikat takarják a fenyőfa ágai.
További ötletekhez kérje lakberendező segítségét.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük