Adventi koszorú

A vallási értelemben vett adventi koszorú fenyőágakból készül, kör alakú, négy gyertyával díszített, melyek közül három lila, egy pedig rózsaszín. A karácsony előtti négy vasárnapon gyújtják meg a gyertyákat, minden vasárnap egyel többet, így az utolsón minden gyertya egyszerre ég. Az adventi koszorút ma már jóval szabadabban értelmezzük, sokféle formája létezik már és a gyertyák színe, száma sem feltétlenül felel meg a hagyománynak, sőt nem is fontos maga a gyertyagyújtás, csak a díszítés funkció. Klasszikus stílusú otthonunkhoz válasszunk olyan adventi koszorút, mely szerves részét képezi a karácsonyi dekorációnak és illik az enteriőr színeihez.
Ha a kandalló párkányt szeretnénk díszíteni vele, ne ragaszkodjunk a kör formához. Egy meglévő, több ágú gyertyatartót is feldíszíthetünk adventi koszorúnak. Kötözzünk a vázhoz fenyőágakat. Tűzzünk közéjük bogyós ágakat és díszítsük szalagokkal, karácsonyfadíszekkel.
A koszorú alap helyett használjunk fel egy porcelán tortatálat. Ha még egyedibb megjelenést szeretnénk, tegyünk a tetejére négy kisebb porcelán tálkát, ezekbe helyezzük el a magas gyertyákat. Ügyeljünk rá, hogy stabilan álljon. A tálkákat béleljük ki mohával, köréjük pedig tegyünk például magyal-, vagy tuja ágakat. A tortatálnak és a tálkáknak nem feltétlenül kell azonos színűeknek lenniük, de figyeljünk a harmóniára.
Egy antik ezüst tálca is megfelelő alap lehet. A vastag henger gyertyákat állítsuk fel egymás mellé. Díszíthetjük őket szalagokkal, örökzöldekkel. Szórjunk köréjük diót, mogyorót és egy-két almával, vagy szárított narancs karikával tegyük színesebbé.
Vintage stílushoz helyezzük a gyertyákat kis ón vödrökbe, vagy régi agyag virágcserepekbe. Béleljük ki mohával. Állítsuk őket egy fa korongra és használjunk a fenyőág mellett például fakérget dekorációként. Ennél egyszerűbb és fényesebb hatású megoldás, ha a fehér henger gyertyákat egy-egy befőttes üvegbe tesszük. Csak állítsuk fel egymás mellé és díszítésként számozzuk meg őket.
Kérje lakberendező segítségét az otthona stílusához illő ünnepi dekorációs elemek kiválasztásához.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük