Őszi erkély

Ahogyan egyre hűvösebbre fordulnak a napok, úgy töltünk egyre kevesebb időt az erkélyünkön. Pedig a szép, napos, őszi hétvégéken még jól esne egy kis lazítás odakint, a színes leveleket nézve. Még nem kell lemondanunk erről, de azért kevés előkészület szükséges hozzá.
A fedett és oldalról is védett lodzsánál kicsit könnyebb a dolgunk. Tegyünk a kinti székekre vastag párnát. A szék alá, a lábunk védelmében terítsünk le egy kisebb szőnyeget, vagy akár lábtörlőt. Egy kisebb teljesítményű hősugárzóval és egy vastag pléddel máris meleget varázsolhatunk. Ha fém asztal áll kint, tegyünk rá tányéralátétet és azon tároljuk a bögre forró csokoládét, vagy teát, így később hűl csak ki. Ha a lodzsa korlátja rácsos kivitelezésű, azaz a szél át tud fújni rajta, takarjuk el belülről egy mutatós szövettel, vagy gyékénnyel. Rögzítsük több helyen is, hogy a szél ne tudjon játszani vele.
Nyitott erkély esetén kicsit több előkészület szükséges. Viszonylag zárttá tehetjük a teret, ha a felettünk lévő erkély aljára függönyrudat erősítünk a két oldalsó szakaszra. Erre bármilyen kültéri szövetből akaszthatunk függönyt. Szél ellen kössük ki az alsó részét az erkély korlátjához. Ha elég nagy a helyünk, magas növésű cserepes növényekkel (pl. tuja) is felfoghatjuk a szelet. Legfelső emeleten lakóknak célszerű esővető műanyag tetőt felszereltetni. Ez védelmet nyújt a nap és a hó ellen is. Ehhez is tudunk rögzíteni bármit, ami a függöny szerepét betöltheti. A vastag takaró, párna és forró tea itt is fontos kellék.
Dekoráljuk az erkélyt/lodzsát az ősz színeivel. Felfűzött termésekből és színes falevelekből készítsünk girlandokat, amit a korláthoz tudunk kötözni. A viharlámpa gyertyatartók kiválóan alkalmasak a kültéri hangulatvilágításhoz. A szék legyen karfás a fokozottabb kényelem és a „kuckósság” miatt. Leteríthetünk kültéri műfüvet is, mely átengedi a csapadékot, gyorsan szárad és a kert érzését adja vissza. A kerámia tökök, színben harmonizáló textilek, bogyós ágak egy masszív vázában és a meleg papucs segítenek átélni az ősz legszebb élményeit, amit a természet csak nyújthat.
Kérje lakberendező segítségét erkélye átalakításához az őszi napokra!

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük