Farsang

A farsang vízkereszttől hamvazószerdáig tart, melynek vége egyben télbúcsúztató is. Ez a karneválok, álarcosbálok ünnepi időszaka. Hazánkban főként az óvodákban, iskolákban ünneplik, de egyre népszerűbbek a felnőttek körében is a jelmezes partik. Szervezzünk barátaink számára egy könnyed, vidám estét a farsang jegyében.
A szilveszteri díszletből sok elemet megtarthatunk: cilindereket, maszkokat, szerpentineket. Mivel a karnevál a színek kavalkádjáról is szól, mi is lehetünk bátrabbak e téren. Válasszunk ki három erőteljes színárnyalatot és használjuk ezeket alapként a díszítéshez. Ilyen lehet például a sötétlila, a türkizkék és a lime zöld. A legjobb, ha csillogó anyagból készült díszeket veszünk. Töménységüket ellensúlyozhatjuk fehér, fekete és ezüst használatával. Álarcosbál szervezésekor megkérhetjük a vendégeket, hogy mindenki azonos, de semleges színű (fekete, fehér, szürke) ruhát vegyen fel és csak az álarcaik készüljenek a fenti fő színek felhasználásával. Ha jelmezes partit rendezünk, akkor minden meghívott teljes jelmeze épüljön az adott három színre, bárminek is öltözzenek.
Ehhez az alkalomhoz a büfé jellegű svédasztal illik legjobban. Az állva is fogyasztható sós és édes falatkákat díszítsük a dekorációnak megfelelően. A süteményekre kerülhet színezett cukormáz vagy marcipán dísz. A szendvics falatok tetejére tegyünk például lime szeleteket, vagy nyomjunk rá ételfestékkel kevert színes vajkrém rózsákat. A szalvétákat, szívószálakat, koktélpálcikákat nem nehéz a fenti színekben beszerezni.
Az elegáns szervírozás megtervezéséhez és a színek kiválasztásához kérje stílustanácsadó segítségét a meghívók kiküldése előtt.
Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük