Ajándék csomagolás

Sokak számára a karácsonyi készülődés egyik utolsó lépése az ajándékok becsomagolása. Ugyanolyan gondosan és szépen szeretnénk ezt is megtenni, mint ahogyan otthonunkat is feldíszítettük. Íme néhány klasszikus stílusú, mégsem sablonos csomagolási ötlet.
A leggyorsabb, de mégis mutatós csomagolási mód a díszdobozok és díszzacskók használata. Sokféle méretű, mintájú, stílusú akad köztük. A doboz lehet fém, vagy kartonpapírból készült. Plusz díszítésként átköthetjük egy szép masnival is. Zacskó esetén ügyeljünk annak minőségére, nehogy kiszakadjon az ajándék súlyától.
Rusztikus, vagy vintage karácsonyi dekorhoz jól illik a sima barna csomagolópapír, merített papírok, újságpapír, vagy kottalapok felhasználása csomagoló anyagként. Az egyszínűeket díszíthetjük saját kezűleg festéssel, matricákkal, nyomdatechnikával is, de minta nélkül, önmagukban is tökéletesen mutatnak. Dobjuk fel például egy szép szalag, egyedi kártya, fenyőág és termések hozzáadásával.
A havas táj benti megjelenéseként csomagoljuk az ajándékokat vékony vatelinbe. A puha anyag könnyen felhasználható bármilyen alakú és méretű ajándékhoz. A természetes hatás megtartásához sima fehér szalaggal, csipkével, vagy rafiával kössük át.
Ötletes megoldás a maradék tapéták és textilek felhasználása csomagoló anyagként. Változatos mintákat és színeket adnak a karácsonyi hangulathoz. Egységesíthetjük a látványt azzal, ha mindet azonos színű és szélességű szalaggal kötjük át, valamint a névkártyák is megegyezőek.
Amennyiben teljesen az otthonunk dekorációjához szeretnénk igazodni, válasszunk olyan díszpapírt, ami színben illeszkedik a karácsonyfa díszítéséhez. Az összes ajándékot ebbe csomagoljuk, a szalag színe is egyezzen az egyik kiegészítő színnel az enteriőrben és így helyezzük el őket a fa alatt.
Még időben kérje stílustanácsadó segítségét az ajándékcsomagolás kellékeinek kiválasztásához, hogy tökéletes legyen a karácsonyi dekoráció összhangja.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük