Fürdő-Szoba

Fürdőszoba. Már a nevében is benne van, hogy szoba. A mindennapokban mégsem kezeljük úgy. Ez a helyiség egy hidegburkolatokkal ellátott, lehetőség szerint minél sterilebbnek ható terület. Mivel az otthonunk többi részéhez képest ritkán használjuk, kicsit elhanyagoljuk a kialakítását. Bár odafigyelünk a minőségi szaniterekre és csaptelepekre, arra már nem, hogy ugyanolyan kellemes hangulata legyen, mint például a nappalinak. Pedig néhány egyszerű módszerrel könnyen elérhetjük, hogy a fürdőszoba is igazi szoba legyen.
Tegyünk textilt az ablakra. Az adottságoktól függően lehet ez függöny, vitrázsfüggöny, római roló, stb. A textilek mindig az otthonosság érzését keltik.
Kerüljük a műanyag használatát, akármilyen kiegészítőről is legyen szó (szappantartó, szemetes, WC kefe, stb.). Helyette válasszunk minőségi anyagokat, amilyen az üveg, a fém, a kerámia, a fa.
Tegyünk be egy széket – a fürdőszoba méretétől függően lehet karosszék is. Még jobb, ha legalább az ülése kárpitozott. Ez luxusérzetet sugall majd. Erre dobhatjuk le a fürdőköpenyt, kikészíthetjük rá a törölközőt.
A tároló helyek illeszkedjenek a stílushoz, ne csak funkcióban feleljenek meg. A szekrények ajtaját dekorálhatjuk díszlécekkel. Az üveges ajtókon átlátszó szekrény hátfalat le is festhetjük, vagy letapétázhatjuk. Az itt használt fogyasztási cikkeket a bolti csomagolás helyett tegyük át dekoratív dobozokba, üvegekbe, így nyitott polcokon is tárolhatjuk őket.
Ne csempézzük telibe a falakat! Amellett, hogy nagyobb kiadás, teljesen felesleges is. Csak a kád falát, a zuhanykabinon belüli falrészeket és a mosdó mögötti cseppfelfogó felületet burkoljuk. A többi falat elég festeni – ez a színek terén is nagyobb szabadságot ad. Tapétát is nyugodtan használhatunk, de vásárláskor mindenképpen mondjuk meg az eladónak, hogy vizes helyiségbe lesz, így a megfelelő típust tudja majd ajánlani. Számos gyártó cég kínál kifejezetten vizes helyiségbe készült fa-, vagy laminált padlót. Ez további melegséget ad a térnek.
Fontos, hogy a kiegészítők is a fenti hatást erősítsék, ezért gondosan válasszuk ki a lámpatesteket, tükröket, fiók fogantyúkat, törölköző tartókat, stb. Ide is bátran tegyünk stílushoz illő képeket a falra!
Itthon a fürdőszobák nagy része kifejezetten kis alapterületű, ahova nem nagyon fér be más a kádon/zuhanyzón, mosdón és mosógépen kívül. Sokszor a mellékhelyiség sincs külön, ráadásul ablak nélküli. Azonban itt is megvalósítható a szoba jelleg. Kérje lakberendező segítségét a kialakításhoz.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük