Chesterfield ülőbútorok

A Chesterfield ülőbútorok nagy múltra tekintenek vissza. Elsőként Lord Philip Stanhope, Chesterfield 4. grófja készíttetett magának ilyen egyedi szófát és foteleket a 18. században. Innen kapta a nevét is. Célja az volt, hogy a férfiak teljes kényelemben tudjanak elhelyezkedni anélkül, hogy ruházatukat összegyűrnék.
A kanapé legfőbb jellemzői: egyenes vonalú, alacsony háttámla, bőr kárpit, gombos mély tűzések, henger formájú karfa, díszszegecselés. Az eredeti Chesterfield termékeket még ma is kézzel készítik. A váz keményfa, általában bükk, melyet körültekintően szárítanak, kezelnek, eltávolítják az esetleges hibákat, hogy minél tartósabb legyen a kész bútor. A kárpitozáshoz csak kiváló minőségű, valódi bőrt használnak, melyet befestenek. A bőr idővel és a használat során csak nemesedik. A rugókat egyenként, kézzel rögzítik a helyükre. Mindegyik önállóan tud mozogni, ez biztosítja a kényelmet és a forma megtartását. A párnázathoz hab és rost keverékét használják, mely tűzbiztos. Bevizsgálják a hab szakítószilárdságát, sűrűség-eloszlását, súlyvesztését és tartósságát. A varrások eltakarásához a szegecseket egyenként, kézzel ütik be, ahogy a gombokat is kézzel varrják fel.
A Chesterfield ülőbútor mindig státusz szimbólum volt. Formáját sok gyártó leutánozta. Ma már nem csak bőr, de textil és bársony kárpittal is kapható. A tradicionális barna, vörös, sötétzöld és fekete színek mellett már szinte minden színben gyártják. Számos stílushoz jól illik, nem csak férfias enteriőrökben állja meg a helyét.
A Chesterfield név egyet jelent az eleganciával, kényelemmel, stílusossággal. Kérje lakberendező segítségét az Ön otthonába illő darab kiválasztásához.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük