A bejárat

A vendégfogadás már a házunk bejáratánál elkezdődik, nem csak akkor, amikor az emberek belépnek otthonunkba. Éppen ezért fontos, hogy a bejárat környezete és az odavezető út is szép, hívogató és tiszta legyen.
A bejárati ajtó legyen dekoratív! Ha élénk színűre festjük kiváló fókuszpont lehet. Törekedjünk a hibátlan kinézetre: a lepattogzott festék, alig működő kilincs, koszos üvegablak nem vonzó látvány. Természetesen a vintage, rusztikus és vidéki stílusok kivételek, ezekhez jól illik a kissé kopottas faajtó.
A lábtörlő is fontos részét képezi az összhatásnak, ne hanyagoljuk el. Legyen ez is dekoratív, színben illeszkedő és nem szakadt, vagy rongyos. Időnként ezt is tisztítsuk ki.
A házhoz vezető utat és lépcsőt rendszeresen takarítsuk. Az utóbbinál ügyeljünk a biztonságra is: a fokok legyenek épek, ne mozogjanak, ahogy a korlát sem, valamint nedves időben se váljanak csúszóssá.
A szimmetria mindig beválik, ezzel a trükkel nagyon egyszerű vonzó látványt elérni. A bejárati ajtó a középpont. A cél, hogy mindkét oldalát azonos módon dekoráljuk. Ez még akkor is célravezető, ha a bejárat nem szemben helyezkedik el az odavezető úttal, hanem el kell fordulni a belépéshez. Legegyszerűbb megoldás, ha valamilyen cserepes növényt teszünk az ajtó két oldalára. Ennek a párosnak a stílusa illeszkedjen a ház stílusához. Körültekintő színválasztással kiegészíthetjük a már meglévő adottságokat.
Egy ötletes házszámmal is különlegessé tehetjük a megjelenést. Ha van hely az ajtó közelében, kialakíthatunk egy kicsi leülős részt is. Az évszakonkénti dekorációval pedig biztos a siker.
A megfelelő világítás is fontos! Ne csak az ajtó előtti területet, hanem az utat és a lépcsőt is világítsuk ki a balesetek elkerülése végett. A mozgásérzékelős világítás talán a legjobb megoldás erre.
Kérje lakberendező segítségét az elegáns és hívogató kültér kialakításához!

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük